Kiropraktorkedjan Almedal är en av våra tre kliniker i Göteborg. Vår klinik är inhyst i Nordic Wellness Almedals lokaler på Mölndalsvägen 85 i Göteborg. Nordic Wellness Almedal är ett av Göteborgs största gym med tillgång till allehanda maskiner, redskap och vikter. Detta gör att vi på plats kan analysera övningsutförande och utveckla rehab/prehab övningar för dig som gärna tränar på gym.

 

Hitta hit

Ingång från Mölndalsvägen i fastigheten Mektagonen. Du kan enkelt hitta parkeringsplats i området. Spårvagn 2 och 4 stannar vid Elisedal eller Varbergsgatan som ligger ca 3 minuter promenad från vår klinik.

Välkommen till oss på Kiropraktorkedjan Almedal!


Alexander Schultzberg

Leg. Kiropraktor

Samverkan med flertalet gym och crossfitklubbar har lett till ett fördjupat intresse för idrottsskador. Specialiserad på behandling av diskbråck. Föreläser i idrottsmedicin på olika PT-utbildningar. Är särskilt bekant med skador i samband med viktträning i och utanför gymmet. Lägger stor vikt vid rörelsescreening samt korrigering av felaktiga rörelsemönster med anpassade rehabövningar. Ett fördjupat intresse för rehabilitering av överbelastningsskador kring skuldra och höft.

Utbildad kiropraktor vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna.

Vidareutbildningar:

2011-2014 Motion Palpation Institute ”Upper Quadrant” ”Lower Quadrant” ” The Gait” ” MPI Spine” ”Extremities” ”Neurology & Treatment strategies”

2014 – Stuart Mc Gill – ”Building the ultimate back”

2015 – ”Dry needling”

2015 – 2016 ”Smärtprogrammet”

  • ”Psykologiska aspekter på smärta och smärtbehandling”
  • ”Belastningssmärta utifrån ett biomekaniskt perspektiv”
  • ”The Disc” Motion Palpation Institute
  • ”The Shoulder” Motion Palpation Institute
  • ”Hur hanterar vi smärta i rörelseapparaten?”

 

2016 – Rehabilitation Prague school DNS ”Dynamic Neuromuscular Stabilization”

Marcus Vig

Kiropraktor

Marcus är utbildad vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna och har ett stort intresse för träning i allmänhet och i synnerhet ishockey där han också varit tidigare aktiv på elitnivå.

Lägger stor vikt vid rörelsescreening samt korrigering av felaktiga rörelsemönster med anpassade rehabiliteringsövningar.

Han var en del av det medicinska teamet vid olika evenemang som tv-produktionen Gladiatorerna och för det Svenska landslaget i volleyboll. Marcus har därigenom stor erfarenhet av matchsituationer och behandling/rehabilitering av idrottsskador.