Om kliniken

Kiropraktorkedjans klinik i Hammarby Sjöstad ligger vid Sickla Kaj, ca. 200 m. från bussar och tvärbana. Fullständig vägbeskrivning hittar du här.

Entre till Kiropraktorkedjan Hammarby Sjöstad: Lugnets Allé 1, bv. Ingång via Nordic Wellness.

Entré via Nordic Wellness, Lugnets Allé 1

 

På kliniken arbetar vi brett, med en kombination av modern kiropraktik och klassisk sjukgymnastik. Vi delar lokal med Nordic Wellness Hammarby Sjöstad, vilket ger oss möjlighet att använda gymmet för både rehab och träning.

Boka tid här

Kontakt

Behandlingar

Eftersom människor är olika, precis som deras besvär, erbjuder vi flera olika behandlingsalternativ. Vi har både erfarenhet och kompetens att skräddarsy varje behandling efter individens behov. Nedan kan du läsa kort om de behandlingar som erbjuds på vår klinik.

Kiropraktisk behandling

Kiropraktisk behandling består av tekniker som skapar avslappning, smärtlindring och ökad funktion i leder och muskler. Behandlingen kännetecknas av att både undersökning och behandling görs ur ett helhetsperspektiv, med syfte att åtgärda både symtom och ursprunglig orsak till eventuella besvär. Vill du veta mer kan du läsa här

Medicinsk Massageterapi

Djupgående behandling av muskler med syfte att öka rörlighet och lätta på spänningar i stela och ömma muskler. Behandlingen är framförallt verksam mot smärta och stelhet i större muskler.

Handledd rehabilitering & träningsvägledning

Genom att kombinera klassisk sjukgymnastik med kiropraktisk analys skapar vi rehabiliterings- och träningsupplägg som tar hänsyn till vad hela kroppen behöver. Kiropraktisk rehabilitering, precis som kiropraktisk behandling, fokuserar inte bara på det besvär som ger symtom, utan även orsakerna bakom besväret. Detta oavsett om det är rehabilitering mot ett besvär eller prehabilitering för att slippa besvär och för att förbättra kroppens funktioner i allmänhet.

Dry Needling / medicinsk akupunktur

Medicinsk akupunktur går ut på att via nålar som sätts i huden stimulera muskler till avslappning. Tekniken bygger på en nytolkning av kinesisk alternativmedicin, där både teknik och användningsområde anpassats efter modern vetenskap.

Gymmet

Tillgången till ett fullt utrustat gym är en stor fördel vid både rehabiliteringsträning och för att förebygga besvär.

Vid skador, smärtor eller besvär använder vid rehabilitering för att både bibehålla effekten av behandlingen och för att motverka att nya besvär uppstår. Vi kan även hjälpa dig med träningsupplägg och skapar individanpassad träning efter dina behov och önskemål. Om du t.ex. vill springa eller cykla ett lopp men har eller vill undvika skador så kan hjälper vi dig med förberedelser utifrån dina individuella förutsättningar.

Vill du ha hjälp med träning till vardags, bli starkare och förbättra din allmänna funktionsnivå i kroppen har vi även ett nära samarbete med personliga tränare på gymmet.

Att träna är en essentiell del av att hålla sig frisk och fri från besvär i rörelseapparaten. För att våra patienter lättare ska kunna fortsätta träna efter avslutat behandling, och för att de lättare ska kunna ha kontakt med oss vid behov, får alla patienter hos Kiropraktorkedjan Hammarby Sjöstad ett rabatterat pris på egenträning i gymmet i ett års tid efter avslutad behandling.*

Vill du besöka oss? Boka tid här.

Kiropraktor Hammarby Sjöstad: vi erbjuder alltid rehabiltieringsträning, och alla patienter erbjuds träning i gymmet vid behov..
Rehabiliteringsträning i gymmet används för att få långvarig effekt av behandlingen.
Kiropraktor Hammarby Sjöstad: patienter hos Kiropraktorkedjan Hammarby Sjöstad erbjuds rabatterad träning på Nordic Wellness i Hammarby Sjöstad.
För att behålla den positiva effekten av träningen erbjuder vi rabatterat pris på gymkort ett år efter avslutad behandling.*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Gäller endast vid ordinarie prissättning, ej vid sänkta priser, kampanjer eller liknande.
Existerande medlemmar måste teckna nytt medlemskap för att få rabatten.

Andreas Eriksson

Leg. kiropraktor

Kliniken drivs av leg. kiropraktor Andreas Eriksson, som varit aktiv inom kroppsterapi sedan 2002. Andreas tog kiropraktorexamen 2008 och har sedan dess fortbildat sig inom både de teoretiska såväl som de praktiska aspekterna av både manuell terapi, medicin och hälsovetenskap.

Utöver att arbeta som Kiropraktor undervisar han i fysiologi, sjukdoms- och skadelära samt medicinsk massageterapi på olika utbildningar, föreningar och företag i Sverige.

Formell utbildning och fortbildningar.

Medicinsk Massageterapeut – Axelsons Gymnastiska Institut 2003

Kiropraktorexamen – Skandinaviska Kiropraktorhögskolan 2009

Positional Release Therapy – Hälsoteket 2014

Fysiologi och farmakologi – Karolinska Institutet 2014

Idrottsfysiologi, träningslära och hälsovetenskap – Linnéuniversitetet 2015

DNS rehabilitering – Prague School of Rehabilitation 2016

Maila Andreas