———- OBS! Stängt för renovering/flytt av Nordic Wellness Almedal. Planerad öppning under Mars 2020 ——–

Kiropraktorkedjan Almedal är en av våra tre kliniker i Göteborg. Vår klinik är inhyst i Nordic Wellness Almedals lokaler på Mölndalsvägen 85 i Göteborg. Nordic Wellness Almedal är ett av Göteborgs största gym med tillgång till allehanda maskiner, redskap och vikter. Detta gör att vi på plats kan analysera övningsutförande och utveckla rehab/prehab övningar för dig som gärna tränar på gym.

 

Hitta hit

Ingång från Mölndalsvägen i fastigheten Mektagonen. Du kan enkelt hitta parkeringsplats i området. Spårvagn 2 och 4 stannar vid Elisedal eller Varbergsgatan som ligger ca 3 minuter promenad från vår klinik.

OBS! För tillfället pågår en hel del byggnation i området som begränsar framkomligheten, Man måste nu gå runt Mektagonen och parkeringsplatserna är något begränsade.

Välkommen till oss på Kiropraktorkedjan Almedal!


Alexander Schultzberg

Leg. Kiropraktor

Samverkan med flertalet gym och crossfitklubbar har lett till ett fördjupat intresse för idrottsskador. Specialiserad på behandling av diskbråck. Föreläser i idrottsmedicin på olika PT-utbildningar. Är särskilt bekant med skador i samband med viktträning i och utanför gymmet. Lägger stor vikt vid rörelsescreening samt korrigering av felaktiga rörelsemönster med anpassade rehabövningar. Ett fördjupat intresse för rehabilitering av överbelastningsskador kring skuldra och höft.

Utbildad kiropraktor vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna.

Vidareutbildningar:

2011-2014 Motion Palpation Institute ”Upper Quadrant” ”Lower Quadrant” ” The Gait” ” MPI Spine” ”Extremities” ”Neurology & Treatment strategies”

2014 – Stuart Mc Gill – ”Building the ultimate back”

2015 – ”Dry needling” Nålbehandling av muskulära triggerpunkter

2015 – 2016 ”Smärtprogrammet” vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

  • ”Psykologiska aspekter på smärta och smärtbehandling”
  • ”Belastningssmärta utifrån ett biomekaniskt perspektiv”
  • ”The Disc” Motion Palpation Institute
  • ”The Shoulder” Motion Palpation Institute
  • ”Hur hanterar vi smärta i rörelseapparaten?”

 

2016 – Rehabilitation Prague School DNS A ”Dynamic Neuromuscular Stabilization”

2017- MDT Mechanical Diagnosis and Therapy A – Lumbar spine

2017- MDT Mechanical Diagnosis and Therapy C – Advanced Lumbar spine and Lower extremities

2018 – MDT Mechanical Diagnosis and Therapy B – Cervical spine

2019 –  Rehabilitation Prague School DNS B ”Dynamic Neuromuscular Stabilization”

Noomi Sundman

Kiropraktor

Har studerat vid Skandinaviska kiropraktorhögskolan och varit idrottsintresserad sedan ung ålder. Har tränat och tävlat i truppgymnastik varav ett år jag tränade artistisk gymnastik. Spelat fotboll tills jag var 15 år. Har sedan dess gymmat samt löptränat och testat lite olika träningsformer bl.a. crossfit, MMA och BJJ. Gick idrottsinriktat gymnasium och hade tidigare stort intresse för bodybuilding men är i nuläget mer intresserad av något mer funktionell träning.