Om kliniken

Kiropraktorkedjan Nacka och klinikchef leg kiropraktor Emma Ekengren finns nu på Sickla Industriväg 3, plan 3 inne i Business Lounge. Välkommen!
Med Saltsöbanan:
Avstigning Sickla station.
Med tvärbanan:
Avstigning Sickla udde.

Med Buss från Slussen, Nacka, Älta, Hammarby sjöstad och Värmdö till Sickla; 71,74, 401- 423 Närmaste hållplatser: Sickla Bro, Sickla Allé eller Sickla Industriväg.

Med bil: Följ skyltning Sickla köpkvarter, parkera i P-hus eller på kundparkeringar. 3 timmars fri parkering,därefter avgift.

Kontakt

Behandlingar

Eftersom människor är olika, precis som deras besvär, erbjuder vi flera olika behandlingsalternativ. Vi har både erfarenhet och kompetens att skräddarsy varje behandling efter individens behov. Nedan kan du läsa kort om de behandlingar som erbjuds på vår klinik.

Kiropraktisk behandling

Kiropraktisk behandling består av tekniker som skapar avslappning, smärtlindring och ökad funktion i leder och muskler. Behandlingen kännetecknas av att både undersökning och behandling görs ur ett helhetsperspektiv, med syfte att åtgärda både symtom och ursprunglig orsak till eventuella besvär. Vill du veta mer kan du läsa här.

Idrottsskador

Oavsett om du är en glad motionär eller elitsatsar inom din idrott så arbetar vi proffesionellt och målinriktat för att du ska prestera så bra som möjligt utan att skada dig. Vi har stor erfarenhet av de flesta idrottsskador och stödjer även flera lag och tävlingar i Nacka.

Ergonomi

Den som arbetar ska inte skadas eller få ont av sitt arbete. Det är lag på det. Vi samarbetar med Daniel Hansson som driver Friskt Jobbat och  arbetar även som lärare i ”Ergonomi & yrkesmedicin” på högskola. Som kiropraktor träffar vi ofta patienter som fått ont på grund av överbelastning i sitt arbete. Vi har många exempel på hur du bäst får en arbetsmiljö som gynnar din kropp. Vill du ha mer information om ergonomi? Klicka här så kommer du till Friskt jobbat. 


Emma Ekengren

Leg. Kiropraktor

 

Emma är utbildad vid Skandinaviska kiropraktorhögskolans 5-åriga program och tog därifrån examen 2009. Hon har sedan dess arbetat i flera olika sammanhang, exempelvis i ett rehabteam i samarbete med andra yrkeskategorier inom fysisk behandling. Hon är van vid behandling av äldre patienter där man ofta använder mjukare tekniker.

Emma tycker att det är viktigt att fortsätta att utvecklas och därför vidareutbildar hon sig löpande för att vara den bästa kiropraktor hon kan tänkas vara.

Målsättning är att hjälpa människor till ett aktivt liv med väl fungerande kroppar utan smärta. Emma är noggrann med att beskriva vad hon gör under besöket och innan åtgärd utförs för att du skall förstå vad som händer och känna dig trygg och förberedd.

 

 

 

Sofie Fernqvist

Leg. Kiropraktor

Sofie är utbildad vid Skandinaviska kiropraktorhögskolans 5-åriga program och tog därifrån examen 2013. Sofie började sin karriär som egenföretagare på Friskis och Svettis. Hon har därefter varit anställd inom Region Stockholm och arbetat i rehabteam tillsammans med andra vårdprofessioner.

Det viktigt att utvecklas i yrket som kiropraktor och den senaste, och pågående vidareutbildning är inom funktionsmedicin.

Sofie har ett stort intresse för medicinsk yoga som hon tycker är ett bra komplement till kiropraktiken. Hon arbetar utifrån ett holistiskt synsätt, vilket innebär att det är många delar i våra kropp som ska fungera för att vi ska må så bra vi bara kan.

”Min målsättning är att hjälpa människor till att bli den bästa versionen av sig själva.” – Sofie Fernqvist leg. kiropraktor