Om kliniken

Kiropraktorkedjans klinik i Nacka ligger i Sickla köpkvarter i samma lokaler som Sickla Hälsocenters gym och Vattenhusets babysim. Det finns en stor parkering alldeles intill byggnaden. Kommer du med kollektivtrafik så är Nacka station närmsta hållplats.

Vi finns på Sickla Hälsocenter.
Det är lätt att hitta hit. Klicka på bilden för förstoring.

 

Vi som arbetar på kliniken är utbildade kiropraktorer. Här får du hjälp med att utreda och behandla smärta i kroppen. Hur vi arbetar kan du läsa mer om längre ner på sidan. I huset finns även vårdcentral, lättakut, psykolog, fysioterapeut, gym, personliga tränare och massörer. Eftersom vi har ett tätt samarbete med de andra aktörerna kan vi alltid erbjuda den vård som passar patienten bäst.

Boka tid här

Kontakt

Behandlingar

Eftersom människor är olika, precis som deras besvär, erbjuder vi flera olika behandlingsalternativ. Vi har både erfarenhet och kompetens att skräddarsy varje behandling efter individens behov. Nedan kan du läsa kort om de behandlingar som erbjuds på vår klinik.

Kiropraktisk behandling

Kiropraktisk behandling består av tekniker som skapar avslappning, smärtlindring och ökad funktion i leder och muskler. Behandlingen kännetecknas av att både undersökning och behandling görs ur ett helhetsperspektiv, med syfte att åtgärda både symtom och ursprunglig orsak till eventuella besvär. Vill du veta mer kan du läsa här.

Ortopediska skoinlägg/fotbäddar

ortopediska fotbäddar

Den här kliniken är auktoriserad för att tillverka medicinska skoinlägg. Ibland behövs ett stöd för dina fötter för att lindra smärta, kompensera felställningar eller för att kunna prestera bättre i ditt idrottsutövande. Vi har arbetat med att tillverka ortopediska skoinlägg i mer än fem år. Det gör att vi kan utlova en nöjd-kund-garanti. Här kan du läsa mer om skoinlägg.

Idrottsskador

Oavsett om du är en glad motionär eller elitsatsar inom din idrott så arbetar vi proffesionellt och målinriktat för att du ska prestera så bra som möjligt utan att skada dig. Vi har stor erfarenhet av de flesta idrottsskador och stödjer även flera lag och tävlingar i Nacka.

Ergonomi

Den som arbetar ska inte skadas eller få ont av sitt arbete. Det är lag på det. Daniel Hansson som driver Kiropraktorkedjan Nacka arbetar även som lärare i ”Ergonomi & yrkesmedicin” på högskola. Som kiropraktor träffar vi ofta patienter som fått ont på grund av överbelastning i sitt arbete. Vi har många exempel på hur du bäst får en arbetsmiljö som gynnar din kropp. Vill du ha mer information om ergonomi? Klicka här så kommer du till Friskt jobbat. 

Sickla hälsocenters gym

Tillgången till ett fullt utrustat gym är en stor fördel vid både rehabiliteringsträning och för att förebygga besvär.

Vid skador, smärtor eller besvär använder vid rehabilitering för att både bibehålla effekten av behandlingen och för att motverka att nya besvär uppstår. Vi kan även hjälpa dig med träningsupplägg och skapar individanpassad träning efter dina behov och önskemål. Om du t.ex. vill springa eller cykla ett lopp men har eller vill undvika skador så kan hjälper vi dig med förberedelser utifrån dina individuella förutsättningar.

Vill du ha hjälp med träning till vardags, bli starkare och förbättra din allmänna funktionsnivå i kroppen har vi även ett nära samarbete med personliga tränare på gymmet.

I våra lokaler finns ett bra gym i en härlig miljö. Det finns varmvattenbassäng, konditionsmaskiner och ett väl utrustat gym.

Här har vi även Nacka 90+ -Förmodligen världens äldsta träningsgrupp!
Rehabilitering i varmvattensbassäng är riktigt skönt.

Daniel Hansson

Leg. Kiropraktor

Vid sidan av sitt arbete som kiropraktor arbetar Daniel med att den som jobbar ska må bra efter jobbet. Han utbildar företag i belastningsergonomi, är kursansvarig för ”Ergonomi & yrkesmedicin” 3 hp på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan och föreläser även om seniorträning. Seniorträning är något Daniel verkligen brinner för. Han har varit med och drivit Nacka 90+ sedan 2013 som förmodligen är världens äldsta träningsgrupp. Sedan 2017 arbetar Daniel även med forskning på Karolinska Institutet. Forskningsprojektet MIND AD undersöker om träning och livsstilsförändringar kan påverka den som redan drabbat av demens eller Alzheimers.

Daniel arbetar även med Bikefit, där kunskap och erfarenhet inom biomekanik används för att ställa in tävlingscyklar efter cyklistens individuella mått.

Vidareutbildningar:

2006-2007 Kinesiologi yrkesutbildning.

2011-2014 Motion Palpation Institute ”Upper Quadrant” ”Lower Quadrant” ” The Gait” ” MPI Spine” ”Extremities” ”Neurology & Treatment strategies”

2015 – 2016 ”Smärtprogrammet”

  • ”Psykologiska aspekter på smärta och smärtbehandling”
  • ”Belastningssmärta utifrån ett biomekaniskt perspektiv”
  • ”The Disc” Motion Palpation Institute
  • ”The Shoulder” Motion Palpation Institute
  • ”Hur hanterar vi smärta i rörelseapparaten?”

2016 – Rehabilitation Prague school DNS ”Dynamic Neuromuscular Stabilization”

2017 – ”Good clinical practice” av Karolinska trial Alliance

2018 – ”Geriatrikprogrammet” (Pågående)

Maila Daniel

Det går även att ringa till oss på 08-40909700

Emma Ekengren

Leg. Kiropraktor

Emma är utbildad vid Skandinaviska kiropraktorhögskolans 5-åriga program och tog därifrån examen 2009. Hon har sedan dess arbetat i flera olika sammanhang, exempelvis i ett rehabteam i samarbete med andra yrkeskategorier inom fysisk behandling. Hon är van vid behandling av äldre patienter där man ofta använder mjukare tekniker.

Emma tycker att det är viktigt att fortsätta att utvecklas och därför vidareutbildar hon sig löpande för att vara den bästa kiropraktor hon kan tänkas vara.

Målsättning är att hjälpa människor till ett aktivt liv med väl fungerande kroppar utan smärta. Emma är noggrann med att beskriva vad hon gör under besöket och innan åtgärd utförs för att du skall förstå vad som händer och känna dig trygg och förberedd.