Söker du en kiropraktor centralt i Göteborg?

—————  Kiropraktorkedjan – Vasastan stängt sedan den 30 Juni 2021 ——————- Alexander Schultzberg leg. Kiropraktor arbetar fr.o.m den 1 juli 2021 på heltid med kliniken Kiropraktorkedjan – Lysekil. För behandling i Göteborg hänvisas ni till min kollega Malin Kilhberg på Kiropraktorkedjan – Almedal eller övriga rekommenderade kollegor i mitt nätverk. Tidigare patienter är varmt välkomna att kontakta mig per mail för ytterligare vägledning eller rekommendationer .


Kiropraktorkedjan Vasastan finns på Ortopedmedicinska Institutet, Erik Dahlbergsgatan 14. Kliniken är centralt belägen i lugn miljö nära Vasaplatsen, Göteborg.

Ortopedmedicinska Institutet är en multidisciplinär vårdenhet med specialister inom kiropraktik, osteopati, sjukgymnastik/fysioterapi, psykologi, ortopedi, massage, personlig träning och yoga.  Vårt samarbete med övriga närliggande professioner bidrar till en bred kompetens och en fördjupad förståelse inom området muskuloskeletal smärta.

Kiropraktorkedjan kan mer än bara ryggar!

Vi får ofta höra att vi bara behandlat ryggbesvär. En kiropraktor är specialist på besvär relaterade till muskler och leder i kroppen, Vi är precis lika duktiga på åkommor relaterade till ex axlar, händer och fötter.

Ortopediska skoinlägg/fotbäddar

ortopediska fotbäddar

På vår klinik Kiropraktorkedjan – Vasastan har vi dessutom möjligheten att gjuta medicinska läggsulor individuellt anpassade för dina fötter och besvär. I de fall vi bedömmer att iläggsulor kan hjälpa dig analyserar och behandlar vi foten och relaterade leder och muskler innan anpassning av iläggsulan. Vi ser iläggsulan som ett komplement i behandlingen av ett fotbesvär och prioriterar ofta övningar anpassade utifrån diagnos och funktion. Detta för långsiktig och hållbar förbättring av dina besvär.. Här kan du läsa mer om skoinlägg.

Hitta Hit

Begränsat med parkeringsplatser på Erik Dahlbergsgatan annar rekommenderas parkering på Schillerska Gymnasiet mitt emot kliniken. Med buss och spårvagn tar du dig enklast till Vasaplatsen, ca 2 minuters promenad till kliniken.

Välkommen till oss på Kiropraktorkedjan Vasastan!


Alexander Schultzberg

Leg. Kiropraktor

Samverkan med flertalet gym och crossfitklubbar har lett till ett fördjupat intresse för idrottsskador. Specialiserad på behandling av diskbråck. Föreläser i idrottsmedicin och rehabilitering av skador. Är särskilt bekant med skador i samband med viktträning i och utanför gymmet. Lägger stor vikt vid rörelsescreening samt korrigering av felaktiga rörelsemönster med anpassade rehabövningar. Ett fördjupat intresse för rehabilitering av överbelastningsskador kring skuldra och höft.

Utbildad kiropraktor vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna.

Föreläser i idrottsskador för PT-utbildningen på Nordic Academy samt rehabilitering för steg 3 Medicinsk massageterapeut och Medicinsk fotvård på Axelsons Institute.

Vidareutbildningar:

2011-2014 Motion Palpation Institute ”Upper Quadrant” ”Lower Quadrant” ” The Gait” ” MPI Spine” ”Extremities” ”Neurology & Treatment strategies”

2014 – Stuart Mc Gill – ”Building the ultimate back”

2015 – ”Dry needling”

2015 – 2016 ”Smärtprogrammet” vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan

  • ”Psykologiska aspekter på smärta och smärtbehandling”
  • ”Belastningssmärta utifrån ett biomekaniskt perspektiv”
  • ”The Disc” Motion Palpation Institute
  • ”The Shoulder” Motion Palpation Institute
  • ”Hur hanterar vi smärta i rörelseapparaten?”

 

2016 – Rehabilitation Prague School DNS A ”Dynamic Neuromuscular Stabilization”

2017- MDT Mechanical Diagnosis and Therapy A – Lumbar spine

2017- MDT Mechanical Diagnosis and Therapy C – Advanced Lumbar spine and Lower extremities

2018 – MDT Mechanical Diagnosis and Therapy B – Cervical spine

2019 –  Rehabilitation Prague School DNS B ”Dynamic Neuromuscular Stabilization”